Bir Uzman Bir Konu-Çocuklarda Kayıp ve Yas
Şubat 4, 2017
Terapistler için alet çantası: Diyalektik Davranışçı Terapi ve Beceri Eğitimi
Mart 27, 2017

sinematerapi2

SİNEMATERAPİ EĞİTİMİ

Sinematerapi, günümüzde filmlerin etkisini kullanan, psikoterapide yeni bir araç haline gelmiş bir tekniktir. Psikoterapistin çalıştığı yaklaşımdan bağımsız olarak kullanabileceği bu teknikle ilgili bilginin verileceği ve uygulamanın yapılacağı bu eğitim alanda çalışan uzmanlara yöneliktir.

Eğitim İçeriği:

10:00-11:00 Sinematerapi nedir?

11:15-12:15 Sinematerapinin kökeni ve filmlerin etkisi

12:30-13:30 Sinematerapi ile ilgili araştırmalar

13:30-14:30 Yemek Molası

14:30-15:30 Sinematerapinin uygulaması

15:45-17:30 Örnek uygulama (Film gösterimi ve Analizi)

Kimler Başvurabilir:

Uzman Psikologlar, Uzman Psikolojik Danışmanlar, Psikiyatristler ve bu alanlardan mezun terapi eğitimlerini tamamlamış ve aktif danışan gören Psikolog ve Psikolojik Danışmanlar.

Eğitim Tarihi :  12 Mart 2017 Pazar

Eğitim Yeri: Nova Psikoloji, Atatürk Mah. Sedef Cad. Ata 3/5 Blok D:152  Ataşehir/İstanbul

 Eğitim Ücreti: 250 TL +KDV (KDV Dahil 295 TL)

Gerekli Belgeler: CV (mail ile info@novapsikoloji.com adresine gönderilmesi gerekmektedir). Nüfus cüzdanı fotokopisi, lisans veya uzmanlığını tamamlandığına dair diploma fotokopisini eğitime gelirken getirmeniz gerekmektedir.

Kesin Kayıt için başvuru formunu doldurup eğitim ücretinin 150 TL sinin  gönderilecek hesap numarasına yatırılması gerekmektedir.

BAŞVURU SÜRESİ DOLMUŞTUR.

Eğitimci:  Klinik Psikolog Dr. Burcu Sevim 2004 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun olan Burcu Sevim, Klinik Psikoloji yüksek lisansını 2007’de ve Klinik Psikoloji doktora programını 2011 yılında aynı okulda tamamladı. ODTÜ’deki eğitimi sürecinde sinematerapiye olan ilgisi arttı ve uygulamalarında filmleri kullanmaya başladı. Verdiği seminerlerin yanı sıra, psikoloji ve sinemanın iç içe olduğu radyo programının yapımcılığını üstlendi, Psinema dergide çeşitli yazıları yayınlandı ve editörlük yaptı. Cinemascope dergisinde SinemaTerapi köşesinde yazdı, yurt dışında intihar ve sanatla ilgili yapılan bir çalışmada ergen intiharları ve filmler konulu yazısıyla katkıda bulundu. Çeşitli üniversitelerde Filmler ve Psikopatoloji başta olmak üzere dersler verdi. Halen pikoterapi uygulamaları yapmakta, film gösterimleri ve söyleşileri düzenlemekte ve Okan Üniversitesi Klinik Psikoloji yüksek lisans programında süpervizyon vermektedir.